E-smoker roken zonder gif

Het is algemeen bekend dat het roken van tabak uitermate slecht is voor de gezondheid. Tabak bevat meer dan 70 giftige stoffen, waaronder fosfor, terpentine, ammoniak, arsenicum en teer. Meer dan 40 van deze stoffen zijn kankerverwekkend. De gedachte dat je deze stoffen vrijwillig tot je neemt, is ondenkbaar. Toch zijn er talloze mensen die het dagelijks doen en er voor betalen.

Roken zonder gif met een e-smoker

e-smokerWaarom zou je zoveel giftige stoffen tot je nemen, als het niet hoeft? Er zijn tegenwoordig fantastische oplossingen, waaronder de e-smoker. Het enorme voordeel van een e-smoker is dat je alleen de verslavende stof, nicotine, binnenkrijgt. Je vervuilt je longen niet, je neemt geen zwaar giftige stoffen tot je.

Een e-smoker geeft je, na enige tijd van gewenning, het hetzelfde gevoel dat je hebt als je een sigaret rookt. Qua kosten is een e-smoker in de meeste gevallen ook een stuk goedkoper. En, doordat je vele giftige stoffen niet langer binnenkrijgt, zal je conditie, smaak- en reukvermogen verbeteren. Je tanden zullen witter worden omdat ze niet langer worden blootgesteld aan teer. Je huis en kleding zullen niet meer stinken naar rook.

Hou je van aardbeien, vanille, chocolade of toch meer van de lucht van tabak, dan kan je eventueel een cartridge kopen met een gewenst smaakje of luchtje. Er zijn gelukkig geen cartridges te koop met de smaak en geur van terpentine, ammoniak en fosfor.

Uiteindelijk stoppen met roken

Als je helemaal wilt stoppen met roken, maar de kracht niet kan vinden, is een e-smoker ook een uitstekende opstap. Je kan namelijk beginnen met een bepaalde dosering nicotine. Je koopt een cartridge met de gewenste hoeveelheid nicotine. Langzaam bouw je de hoeveelheid af. Op een gegeven moment zit je op zo’n lage dosing dat stoppen veel makkelijker is.

Er zijn vele mensen die op deze manier stoppen met roken, ze bouwen de inname van nicotine langzaam af. Niet iedereen heeft baat bij pleisters, ondersteunende medicatie, sommige mensen kunnen alleen stoppen met roken door stapsgewijs de nicotine inname naar eigen inzien af te bouwen. Bepaalde mensen doen er maanden over voordat ze echt kunnen stoppen, anderen enkele weken. Zelfs al lukt het niet om uiteindelijk te stoppen, met een e-smoker ben je altijd gezonder aan het roken dan wanneer je een sigaret opsteekt.